Tragedie în SUA! Totul s-a întâmplat cu puţin înainte de ora locală 11.00 (17.00 GMT) în clinica Allina Health, în oraşul Buffalo, iar poliţia a reţinut un suspect de sex masculin, a informat Star Tribune, fără a preciza dacă suspectul reţinut este atacatorul, conform afp.com

Tragedie în SUA

Poliţiştii federali din Saint Paul, capitala statului Minnesota, au anunţat într-o postare pe Twitter că se vor deplasa la faţa locului după ce au primit informaţii privind un „trăgător în acţiune”.

Conform cotidianului Star Tribune, între una şi cinci persoane au fost rănite în atacul armat. O jumătate de oră mai târziu, un dispozitiv explozibil a detonat, forţând evacuarea personalului medical din clinică.

Cei mai mari inamici ai Statelor Unite și-au dat mâna

Cei mai mari inamici ai SUA și-au dat mâna! Phenianul și Teheranul își transferă reciproc tehnologie pentru rachetele balistice cu rază lungă de acțiune.

Avertismentul unui raport al ONU este cât se poate de categoric, în ciuda negărilor venite de la Teheran.

Coreea de Nord şi Iranul ar fi reluat cooperarea în dezvoltarea rachetelor cu rază lungă de acţiune în 2020, afirmă un raport al ONU, care confirmă, de asemenea, că Phenianul continuă să încalce rezoluţiile ONU în domeniul nuclear, transmite marţi AFP.

În acest document anual redactat de experţi ONU şi prezentat luni Consiliului de Securitate, Teheranul neagă existenţa unei astfel de cooperări, raportată de o ţară neidentificată.

Aceşti experţi au sarcina de a monitoriza multiplele sancţiuni impuse Phenianului pentru a obliga Coreea de Nord să îşi suspende programele nucleare şi cele privind armele balistice.

În 2020, „grupul a continuat să investigheze acuzaţiile vizând cooperarea Coreei de Nord cu Iranul în materie de rachete balistice”, scriu experţii în raportul lor.