Mauro Bellugi (70 ani), fost fundaş al naţionalei de fotbal a Italiei, a suferit amputarea picioarelor după ce s-a infectat cu Covid-19, scrie presa sportivă din această ţară, după cum transmite Agerpres.

Bellugi a fost unul dintre cei mai puternici fundaşi italieni din anii ’70, un campion care în cariera sa a purtat tricourile echipelor Inter Milano, Bologna, Napoli şi Pistoiese înainte de a se retrage în 1981. La echipa naţională a avut 32 de selecţii, fiind prezent la Mondialele din 1974 şi 1978.

Acesta a jucat cinci meciuri la Cupa Mondială FIFA din 1978, unde Italia a reușit o clasare pe locul patru și a fost, de asemenea, în echipa pentru turneul din 1974. Ultimul său meci pentru naționala Italiei a fost împotriva Elveției, la Udine, la 17 noiembrie 1979. Cu toate acestea, el a făcut parte din echipa italiană care a reușit să ajungă pe locul patru la UEFA Euro 1980, da rnu a jucat în niciun meci.

Din cauza COVID-19 i-au fost amputate ambele picioare

Mauro Bellugi, campion al Italiei în sezonul 1970/1971 alături de nerazzurri, a fost nevoit să suporte această intervenţie chirurgicală după ce a fost internat pe 4 noiembrie cu simptome specifice infecţiei cu Covid-19, iar în spital starea lui s-a agravat, fiind necesară amputarea ambelor picioare.

Acesta nu a cedat însă în fața depresiei și nici nu s-a lăsat descurajat. Soția lui a explicat cum, după ce a primit veștile foarte proaste, a căutat imediat cum poate să remedieze situația. Bellugi a căutat pe internet cele mai bune proteze pe care să le poată folosi pentru a putea merge din nou.

”Mi-au luat şi piciorul cu care am marcat contra Borussiei Moenchengladbach”, a găsit totuşi puterea de a glumi fostul fotbalist. ”Voi lua protezele lui Pistorius”, a adăugat el.