Popularul actor georgian de teatru Kakhi Kavsadze, cunoscut pentru rolul Don Quijote de la Mancha în filmul TV “Viaţa lui Don Quijote şi Sancho” din 1988, a decedat marţi în urma complicaţiilor provocate de noul coronavirus, relatează EFE, transmite Agerpres. Actorul avea 85 de ani.

Surse ale Teatrului Dramatic din Tbilisi au confirmat decesul actorului. Kakhi Kavsadze a contractat în noiembrie COVID-19, iar de atunci el a fost internat într-un spital din Georgia conectat la un aparat de respiraţie asistată.

Doliu în lumea cinematografică

Numit Artist al Poporului, el a fost considerat în epoca sovietică “ambasador onorific” al Georgiei în Spania, după ce a interpretat rolul lui Don Quijote într-un film de 343 de minute difuzat în mai multe părţi. Filmul TV a fost produs de principalele studiouri georgiene în colaborare cu televiziunea autonomă din Ţara Bascilor.

Kakhi Kavsadze
Sursă: cinemagia.ro

În urmă cu patru ani, Kakhi Kavsadze declara într-un interviu pentru EFE că acest rol a fost o trambulină pentru el. “Nu există actor în lumea asta care să nu viseze să-l interpreteze pe Cavalerul tristei figuri. Am avut noroc”, a spus Kavsadze. În acest film pentru televiziune, al regizorului Rezo Chkheidze, toate rolurile au fost interpretate de actori din Georgia.

Sancho Panza a fost interpretat de Mamuka Kikaleishvili. La momentul lansării pe micile ecrane din URSS, actorul avea doar 28 de ani. El a murit la 40 de ani când era implicat într-un alt proiect de televiziune. Pentru rolul lui Don Quijote, Kavsadze a fost recompensat cu două premii importante ale cinematografiei ruse. Filmările, care au avut loc în Georgia şi Spania, au durat peste patru ani.

Sursa foto: Dreamstime