Adezivul puternic cianoacrilat, care se găsește în super glue, nu este întotdeauna folosit așa cum trebuie. Acest site arată care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem când folosim super-glue.

Puteți obține rezultate mai bune urmând câteva sfaturi simple, potrivit Zdnet.

1. Cum să știm ce super-glue trebuie să cumpărăm

Mulți spun că nu contează ce tip de super-glue cumpărăm, principala diferență fiind cea de ambalaj (cele ieftine se vând în tuburi metalice, iar cele mai scumpe în pachete care facilitează aplicarea adezivului). Esențială este vâscozitatea (cât de bine curge adezivul). Majoritatea acestor produse sunt destul de fluide, dar pentru anumite aplicații, cum ar fi aplicarea în unghiuri incomode, o versiune cu gel sau cu „vâscozitate ridicată” e mai ușor de utilizat.

2. Folosiți adezivul potrivit

Super-glue nu este singurul adeziv disponibil și, deși este foarte versatil, unele lucrări sau reparații necesită alte tipuri de adezivi.

Acestea sunt:

– Adeziv de contact: excelent pentru țesături

– Adeziv epoxidic: repară foarte bine o gamă largă de materiale

– Adeziv cu setare UV: O alegere bună pentru materiale plastice moi și cauciuc

3. Citiți mereu instrucțiunile de pe ambalaj

Există o mulțime de informații interesante despre super-glue. Cele mai multe sunt informații banale, dar nu de puține ori se întâmplă ca oamenii să rateze anumite reparații deoarece nu au urmat întocmai instrucțiunile.

Iată elementele de bază:

– Asigurați-vă că suprafețele pe care doriți să le lipiți sunt curate și uscate

– Aplicați o cantitate mică de adeziv doar pe una dintre cele două suprafețe pe care doriți să le lipiți

– Aduceți cele două suprafețe împreună și țineți-le așa (sau folosiți o clemă) timp de câteva minute

4. Asigurați-vă când folosiți super-glue

Nu țineți aproape copiii și animalele de companie atunci când lucrați cu super-glue. De asemenea, este o idee bună să purtați mănuși de nitril și protecție pentru ochi, în cazul în care se sparge un tub. Dacă adezivul se lipește de piele, este foarte greu de îndepărtat.

5. Curățați suprafețele înainte de a aplica adezivul

– Ștergeți suprafețele cu o cârpă umedă

– Ștergeți suprafețele cu o cârpă uscată

– Pulverizați pe suprafețe un jet scurt de aer comprimat

6. Folosiți o cantitate mică de super-glue

Nu cantitatea de super-glue folosită contează atunci când lipim ceva. De fapt, este nevoie de o cantitate infimă de adeziv. Dacă puneți prea mult, lipirea poate eșua. Puteți folosi vârfurile unor aplicatoare de unică folosință care permit să obțineți cea mai mică cantitate de adeziv posibilă.

7. Completați orice fisuri cu bicarbonat de sodiu

Dacă mai există o crăpătură după ce aplicați adezivul, presărați bicarbonat de sodiu pe ea pentru a o umple. Pentru fisuri mai mari, puteți aplica puțin mai mult adeziv, dacă este necesar, pentru a ține mai bine bicarbonatul de sodiu.