„Bună seara. Mulțumesc pentru prezentare. Vă mulțumim pentru premiu. Suntem onorați să ne aflăm în această distinsă companie. Compania noastră și echipa noastră lucrează împreună cu dumneavoastră în țară, în centrele private și publice.

Ne mândrim cu realizările noastre și în plus aș adăuga, față de ce ați menționat, în anul 2021 am înființat prima Academie de educație clinică din Estul Europei de care suntem foarte mândri pentru că furnizează training medicilor, tehnicienilor din domeniu radiologiei pentru toate departamentele și tipuri de produse pe care deservim. Mulțumesc încă o dată, felicitări tuturor nominalizaților și vă doresc o seară frumoasă”, a declarat Gabriela Velcu, Finance Manager Romania & Moldova GE HealthCare.

„Colaborăm cu majoritatea clinicilor și spitalelor din România, atât publice, cât și private, cu unele dintre ele încă de la intrarea pe piață a GE HealthCare în România, în anul 2000”, arată compania.

Cele mai vândute echipamente

Vorbind despre cele mai vândute produse, reprezentanții GE HealthCare recunosc că acestea nu pot fi comparate prin prisma prețului.

“Dacă ne referim la 2022, RM-ul (Rezonanța Magnetică) este echipamentul care a generat cele mai mari volume, urmat îndeaproape de echipamentele CT. Dacă ne uităm în dinamică, piața de medicină nucleară (PET-CT și SPECT) este cea care a avut cea mai mare creștere din 2022, comparativ cu anul precedent”, a transmis GE HealthCare.

Reușite importante

Compania a finalizat recent implementarea primului proiect de digitalizare a sistemelor clinice în Blocul Operator și în Unitatea de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), în Timișoara.

De asemenea, 2022 a adus primul PET CT digital din România (Discovery MI), cu “cea mai mare sensibilitate de pe piață pentru detecția cancerului”, cât și un RM de 3 T – Signa Architect, sistem ce deține “capabilități de scanare care depășesc limitele convenționale ale RM”.

Nu în ultimul rând, GE HealthCare a furnizat 64 ecografe portabile V Scan Universității din Tg. Mureș, pentru “formarea profesioniștilor de mâine”.

Cel mai mare număr de autorizații AI

Un aspect esențial îl reprezintă aplicațiile software dezvoltate, multe destinate dispozitivelor compatibile AI.

“GE HealthCare oferă peste 200 de aplicații software pentru diferite specialități și se află în topul listei cu cel mai mare număr de autorizații pentru dispozitive cu Inteligență Artificială, mai mult decât orice altă companie de tehnologie medicală”, arată compania.

Astfel, din cele peste 500 de dispozitive incluse de FDA din S.U.A., pe o listă de autorizații pentru dispozitive compatibile cu AI, 42 sunt dezvoltate de GE HealthCare.

Inovații în vânzări

Cum concurența în industria dispozitivelor medicale este una puternică, GE HealthCare a inovat întreg procesul de vânzare.

“În cadrul GE HealthCare încercăm să transformăm procesul de la o simplă vânzare de echipamente către oferirea de soluții complete clienților noștri”, mai transmit aceștia.

În acest sens, a fost inaugurată în 2021 prima Academie de Educație Clinică din Europa de Est, oferind cursuri pentru trei segmente de business: imagistică (RM, CT, MI, mamografie, radiografie), Life Support – ATI (anestezie, ventilație , monitorizare funcții vitale) și Ultrasunete.

“Pentru a rămâne printre companiile importante din industrie sunt necesare investiții în cercetare și dezvoltare, parteneriate și conformarea cu reglementările și standardele din industrie”, arată GE HealthCare, vorbind de investiții anuale de 1 miliard de dolari în acest sens.

Viitorul sănătății cu GE HealthCare

Compania spune că “viitorul în domeniul sănătății îl reprezintă valorificarea datelor brute (RAW) extrase în urmă investigațiilor”, prin folosirea AI.

“Strategia digitală a GE HealthCare este să apeleze la inteligență artificială pentru a ajuta medicii clinicieni să obțină rezultate clinice care creează un impact major pentru pacienți, pentru personalul medical și pentru sistemele de sănătate”, arată GE HealthCare, arătând că cel mai important pas făcut în ultimii 10 ani în imagistica prin rezonanță magnetică este utilizarea AI pentru efectuarea examinărilor.

Mihaela Adochiei este Country Manager al GE HealthCare pentru România și Republica Moldova începând cu februarie 2023.

Excelența în medicină premiată la Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate

Companii din pharma, clinici, rețele de spitale de stat și private și medici din România au fost premiați în cadrul Galei Capital Top 100 Performeri din Sănătate, care a avut loc miercuri, 24 mai 2023, începând cu ora 19.30, la One Club și difuzată live pe pagina de facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.

Aflată la prima ediție, Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate este un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate și premiate cele mai importante și eficiente companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniu.

Performerii ce vor fi prezentați și premiați în cadrul evenimentului au fost incluși și în Capital Top 100 Performeri din Sănătate, un proiect dedicat în întregime medicinei și analizei economice a acesteia, acest Top reprezentând o oglindă a evoluției sistemului medical românesc.

Capital Top 100 Performeri din Sănătate a fost lansat în cadrul evenimentului și este structurat pe 10 categorii: Excelența în Medicină, Educație și cercetare, Spitale de Stat, Spitale Private, Clinici Private, Producție și Servicii Medicale, Distribuție și Retail Pharma, Producători de Medicamente, Producători de suplimente alimentare și Autorițăți din Sănătate.