SIAM PARAGON
Locație: Bangkok (Tailanda)
Suprafață închiriabilă: 232.000 mp

Siam Paragon este al 9-lea cel mai mare mall din Asia, care cuprinde un cinema, o sală de operă, alei de bowling, karaoke, un hotel de 5 stele, o galerie de artă și Siam Ocean World Aquarium. Mall-ul a fost inaugurat în 2005

MALL OF AMERICA

Locație: Bloomington (Minnesota)
Suprafață închiriabilă: 257.000 mp

Mall of Amerca este cel mai  vizitat centru comercial din lume, cu peste 40 mil. de vizitatori anual (de opt ori popolația statului în care este construit). Dacă ai petrece câte 10 minute în fiecare magazin, ți-ar lua mai mult de 86 de ore să treci prin toate magazinele. Centrul comercial are un parc tematic și o capelă în care de la deschidere s-au căsătorit peste 5.000 de cupluri. Mall of America a fost deschis în 1992 și este al treilea cel mai mare din America de Nord.

MALL OF EMIRATES
Locație: Dubai
Suprafață închiriabilă: 223.000 mp
Centrul comercial și-a câștigat faima cu ajutorul primei pârtii de schi acoperite din Orientul Mijlociu, Ski Dubai. Mall-ul are și un parc tematic denumit Magic Planet, cel mai mare parc de distracții din Dubai.
Kitai-Gorod GUM
Locație: Moscova
Suprafață: 80.000 mp
Magazinul principal sau GUM este denumirea modernă pentru magazinul central de stat prezent în multe orașe ale fostei Uniuni Sovietice. Cel mai faimos GUM este un magazin mare din zona Kitai-gorod a Moscovei, aflat cu fața la Piața Roșie, care astăzi are funcțiune de mall. În 2005, centrul comercial avea 200 de magazine.

ALA MOANA
Locație: Honolulu (Hawaii)
Suprafață: 18,5 mil. mp
Ala Moana Shopping Center este cel mai mare mall în aer liber din lume și totodată dispune de cea mai mare zonă de restaurante din lume. Este al 15-lea cel mai mare mall din SUA. Proiectul a fost construit în 1959 și are peste 290 de magazine. Anul trecut a fost desemnat cel mai profitabil mall din America, în funcție de vânzările pe metru pătrat și avea și cea  mai mare rată de ocupare.

SURSA: Business Insider