Compania de curierat TNT a realizat in 2006 venituri de 10,1 miliarde de Euro, cu 11% mai mari fata de anul precedent. Totodata, TNT a achizitionat operatorii de curierat TG+ din Spania, Speedage din India, Hoau din China si Mercurio din Brazilia. Filiala din Romania a companiei TNT a obinut o cifra de afaceri de peste 25 de milioane de euro in 2006, iar anul acesta urmareste o crestere de 30% a cifrei de afaceri, in conditiile stabilirii unui estimat al cresterii afacerii de 15% la nivel de grup, informeaza un comunicat al companiei.  

Divizia Express a TNT a cunoscut o crestere a veniturilor de peste 12,1% si un profit operational de 9,6%, pe fondul dezvoltarii extensive a expedierilor internationale. Pe parcursul anului 2006, TNT a achizitionat doua aeronave Boeing si si-a continuat planul investitional de 94 de milioane de euro dedicat Centrului Operational Express al TNT din Liege.  

Potrivit comunicatului, TNT Romania a adus, in 2007, o aeronava Boeing care va opera pe aeroportul Hentri Coanda din Bucuresti, si intentioneaza sa dezvolte, pe acelasi aeroport, un nou centru operational. De asemenea, strategia de dezvoltare a companiei include si programe investitionale dedicate centrelor de sortare din Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov, ca si lansarea de noi servicii in gama de solutii personalizate ale TNT. 

TNT Express este una dintre principalele companii de curierat express la nivel mondial. Compania livreaza saptamanal 3,5 milioane colete, documente si marfa in peste 220 de tari prin intermediul retelei sale ce cuprinde aproximativ 900 oficii, depozite si centre de sortare. TNT Express opereaza cu peste 19.000 de vehicule rutiere si 43 avioane, si are peste 48.000 de angajati in toata lumea.  

TNT N.V are sediul in Olanda, furnizeaza companiilor si consumatorilor servicii de curierat si servicii postale si opereaza in peste 200 tari. 

Sursa: Capital 28 Februarie 2007