Ministrul Economiei, Ion Ariton, a primit delegaţia companiei ruse TISE, care şi-a manifestat interesul în achiziţionarea pachetului majoritar pe care statul îl va vinde anul viitor la combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Delegaţia rusă a fost condusă de directorul general al TISE, G. Galustyan. Ruşii şi-au arătat disponibilitatea de a cumpăra combinatul Oltchim şi de a continua investiţiile, în vederea retehnologizării. Ariton le-a prezentat calendarul de privatizare a companiei Oltchim, care prevede finalizarea procesului în 30 aprilie 2012, şi a invitat compania rusă să participe la licitaţia ce va fi organizată.

TISE este o companie de productie si investitii in domeniul energiei, cu capital majoritar de stat, infiinţată in 2003, la Moscova. Intre actionarii săi se află companiile Tehnopromexport, Zarubejneft si Zarubejneftegaz, ultima fiind, se pare, o subsidiară deţinută în totalitate de Gazprom.

Potrivit unor surse apropiate discuţiilor, şi Constantin Roibu, directorul general al Oltchim, ar fi interesat să participle la privatizarea companiei.
Oltchim este în capul listei companiilor care vor trebui privatizate în 2012, potrivit acordului încheiat cu FMI.
Citiți și: Opt societăți au intrat pe lista scurtă a privatizărilor convenite cu FMI Datoriile Oltchim către bănci, la un pas de a fi convertite în acţiuni