Livrările producătorului american de automobile electrice Tesla au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street în primul trimestru din 2021, cererea solidă compensând impactul deficitului global de cipuri, transmit Bloomberg şi Reuters, conform Agerpres.

În primele trei luni, Tesla a livrat 184.800 vehicule pe plan global, în timp ce analiştii se aşteptau la 177.822 de unităţi. În trimestrul patru din 2020, compania americană a livrat 180.570 vehicule.

“Suntem încurajaţi de primirea făcută Model Y în China şi facem rapid progrese pentru a produce la întreaga capacitate. De asemenea, Model S şi Model X au fost “excepţional de bine primite”, se arată în comunicatul Tesla.

În prezent, Tesla produce Model S şi Model X doar la fabrica sa din Fremont, California, iar Model 3 şi Model Y sunt produse în California şi la uzina din Shanghai.

Statele Unite şi China sunt cele mai mari pieţe pentru Model 3 şi Model Y.

De asemenea, compania americană a produs în primul trimestru din acest an 180.000 vehicule.

Tesla poate fi cumpărat și cu bitcoin

Recent, șeful producătorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk, anunța că un vehicul Tesla poate fi acum cumpărat folosind bitcoin, iar opţiunea va fi disponibilă în afara SUA ulterior în acest an.

Miliardarul a scris pe Twitter: “Puteţi cumpăra acum o Tesla cu bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca bitcoin, nu va fi convertită în monedă fiduciară”.

Miliardarul Elon Musk, şeful Tesla, adăugase chiar eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei bitcoin. Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Cotaţia bitcoin a urcat în luna februarie la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.