Firma Terra Nova Construct, cu capital integral româneasc, vrea să vândă un proiect rezidenţial aflat în construcţie, care ar urma să cuprindă 240 de locuinţe, preţul solicitat fiind de 8,1 milioane de euro, fără TVA.

Complexul are autorizaţie de construcţie pentru blocuri cu patru etaje, totalizând 240 de unităţi locative şi două imobile comerciale, aceste din urmă neîncepute. Suprafaţa construită a complexului este estimată la 16.000 de metri pătraţi, informează Mediafax.ro.

Denumit TerraNova Residence, complexul este localizat în oraşul Popeşti Leordeni la graniţă cu sectorul 4 al Capitalei, potrivit site-ului pentru promovarea proiectului, unde se arată că ansambul este compus din 12 blocuri şi un corp destinat activităţilor comerciale şi un spaţiu tehnico-edilitar.

Din ce în ce mai multe lucrări de construcţie oprite

În ultimele luni mai mulţi dezvoltatori imobiliari au oprit lucrările de construcţie a proiectelor rezindeţiale din cauza dificultăţilor legate de sursele de finanţare, dar şi din cauza scăderii drastice a cererii.

Reprezentanţii Terra Nova Construct nu au dorit să comenteze motivele pentru care au decis vânzarea complexului.

Potrivit datelor Registrului Comerţului, Terra Nova Construct, dezvoltatorul complexului TerraNova Residence, este controlat de Marian Bucur, care deţine 87,7% din capital. Alţi acţionari sunt Stăncescu Mariana cu 9,4%, Iuliana Bucur cu 2,65%, Daniel Bucur – 0,01% şi Şerbănescu Maria cu 0,24%.

Terra Nova Construct activează din anul 2002 pe piaţa construcţiilor.

SURSA: Mediafax