Bugetul tranzacției este cuprins în planul de investiții Teraplast, majorat de la 96 milioane lei la 131 milioane lei. Procesul de achiziţie a fost finalizat odată cu preluarea integrală a pachetului de acţiuni deţinut de compania franceză New Socotub la Politub. Din 11 octombrie 2017, grupul Teraplast deține controlul unic asupra Politub. Costul tranzacției pentru 50% din acțiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro.

În urma acestei preluări, Politub devine divizia de țevi de polietilenă a Teraplast. Compania își propune să dezvolte activitatea noii divizii. Astfel, reprezentanții companiei își propun în 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de țevi polietilenă.

„De-a lungul lui 2017, Teraplast a desfășurat un program ambițios de investiții, atât prin achiziția și dezvoltarea de noi businessuri, din țară și în străinătate, cât și prin creșterea capacităților de producție existente și diversificarea tehnologiilor”, a declarat Mirela Pop, director general al companiei.

Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 415 de milioane de lei. Grupul s-a extins anul trecut în Serbia prin achiziţia producătorului de panouri sandwich Interlemind, contra unei sume de 4,3 mil. euro. Aceasta este prima investiţie din ultimii 25 de ani a unui grup industrial român în Serbia. Rebotezată TeraSteel Serbia, noua fabrică are o capacitate de producţie comparabilă cu cea a TeraSteel Bistriţa, adică 2,2 milioane de metri pătraţi pe an. Fabrica îşi propune o cifră de afaceri de 28 mil. euro pentru 2018. Grupul a încheiat anul cu 750 de angajaţi, cu 8% mai mulţi faţă de anul precedent, şi îşi propune creşterea numărului lor cu încă 8% şi în 2018.