Rezvani Tank este un SUV care greu poate fi trecut cu vederea. Producătorul american Rezvani Motors l-a lansat în urmă cu aproape doi ani şi între timp şi-a găsit locul în garajul mai multor oameni cunoscuţi, inclusiv vedete de la Hollywood. Tank a primit acum un facelift, iar produsul final va fi prezentat pe 16 august in cadrul Monterey Car Week, scrie 4Tuning.

Noul Rezvani Tank are la bază scheletul unui Jeep Wrangler JL şi în timp ce iubitul off-roader american pleacă de la puţin sub 30.000 de dolari, versiunea de bază a lui Tank costa 155.000 de dolari. Cei care vor versiunea blindată Tank Military Edition trebuie să scoată din buzunar 295.000 de dolari, iar pentru versiunea de top Tank X, un adevărat supercar off-road, îşi vor goli conturile de 349.000 de dolari.

Modelul de top poate primi, ca extra-opţiune, un motor V8 supraalimentat de 6,2 litri, care dezvoltă peste 1.000 CP şi un cuplu de 1.180 Nm. Motorul costă însă suma fabuloasă de 149.000 de dolari. „Noul Tank este cel mai rezistent şi puternic SUV de serie din lume,” a declarat Ferris Rezvani, CEO-ul companiei producătoare.

Pe lângă aceste performanţe deloc de neglijat, Tank Military Edition are o serie de dotări opţionale destul de neobişnuite pentru o maşină de şosea. Este vorba de un sistem de vedere pe timp de noapte, care costă 6.500 de dolari, sistem audio de 12.500 de dolari, blindaj, protecţie împotriva exploziilor, suspensie ranforsată, mânere pentru deschiderea uşilor electrificate, sirene, stroboscoape, măşti de gaz şi multe altele. SUV-ul extrem poate fi dotat, pentru 2.500 de dolari, şi cu protecţie împotriva armelor cu puls electromagnetic, aşa că poate fi opţiunea perfectă pentru cei care vor să supravieţuiască conflictelor armate ale viitorului.