„Mișcările suspecte ale avioanelor capabile să transporte încărcătură nucleară, au "determinat Marea Britanie să ridice avioanele Typhoon ale sale de la bazele RAF de la Lossiemouth în Scoția și Coningsby în estul Angliei”, se arată într-un comunicat al Ministerul britanic al Apărării.

Avioanele rusești au fost escortate până când au ieșit din zona de interes din Marea Britanie. Avioanele Tupolev ale aviaţiei ruse nu încălcat niciun moment spaţiul aerian suveran al Marii Britanii", a anunţat Ministerul Apărării de la Londra.

Ambasadorul Rusiei la Londra, Aleksandr Iakovenko, a fost convocat joi la Ministerul britanic de Externe pentru a oferi explicaţii despre manevre ale avioanelor militare ruse în apropierea spaţiului aerian al Marii Britanii.

"Chiar dacă avioanele ruse nu au pătruns în spaţiul aerian britanic, s-au aflat în apropiere, perturbând traficul aerian civil în cursul zilei de miercuri", a anunţat Ministerul britanic de Externe.

"Din acest motiv, ambasadorul Rusiei a fost convocat pentru a oferi explicaţii", a precizat diplomaţia britanică. Însă Autoritatea aeronautică civilă britanică CAA a comunicat că nu are idee despre perturbarea traficului aerian.

Te-ar putea interesa și: