Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a fost spitalizat. Se întâmplă pentru a doua oară în ultimele 90 de zile. Italianul social-democrat este în vârstă de 65 de ani. El a fost internat într-un spital din Italia pe 26 decembrie. Cauza are legătură cu o complicaţie gravă cauzată de o disfuncţie a sistemului imunitar. Aceste precizări au fost făcute de purtătorul său de cuvânt Roberto Cuillo. El a menționat că toate întâlnirile oficiale din această perioadă ale preşedintelui PE au fost anulate.

„Această spitalizare a fost necesară din cauza unei complicaţii grave, generată de o disfuncţie a sistemului imunitar. Drept rezultat, toate activităţile oficiale ale preşedintelui Parlamentului European au fost anulate”, a anunțat biroul acestuia.

Anunțul purtătorului de cuvânt al lui Sassoli

Roberto Cuillo, purtătorul de cuvânt al lui David Sassoli, nu a oferit detalii despre starea de sănătate a preşedintelui Parlamentului European. A venit însă cu precizări importante: Sassoli nu va participa la sesiunea plenară programată săptămâna viitoare la Strasbourg

În luna septembrie, Sassoli a fost spitalizat din cauza unei forme severe de pneumonie pe care a făcut-o în urma infectării cu bacteria legionella. Legioneloza este o formă de pneumonie cauzată de bacteria legionella. Infectarea se produce după aspirarea de picături de salivă contaminate.

Timp de două luni, David Sassoli nu şi-a putut îndeplini atribuţiile. Din acest motiv el nu a putut prezida sesiunea Parlamentului European în care şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a rostit discursul anual privind Starea Uniunii. Ulterior, el s-a deplasat în Italia după ce medicii au fost de acord ca politicianul să se recupereze după boală în ţara natală. În noiembrie, președintele Parlamentului European a anunțat că este nevoit să rămână în concediu medical.

David Sassoli: Am avut febră foarte mare și am fost spitalizat

„Am avut febră foarte mare și am fost spitalizat la Strasbourg. M-am întors apoi în Italia, pentru a mă recupera, însă, din păcate, boala a revenit”, a spus atunci Sassoli.

Înaintea summitului UE din 16 decembrie, el a prezentat prioritățile legislativului european pentru 2022.

David Sassoli a devenit preşedinte al Parlamentului European în 2019 în cadrul unui acord mai amplu între cele mai mari familii politice europene cu privire la funcţiile de top din principalele instituţii ale Uniunii Europene. Preşedinţia Parlamentului European este exercitată din vara lui 2019 de socialistul italian David Sassoli în urma unui acord al principalelor trei grupuri din PE – PPE, S&D şi Renew Europe . Acest lucru ar urma să se schimbe în această lună.