PPF Investments, prin intermediul societatii Sabile Limited, companie cu sediul in Cipru, parte a PPF Investments anunta achizitionarea a peste 900 milioane de actiuni din S.C. Asigurare Reasigurare ARDAF S.A. (ARDAF), prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti.

 

Aceasta tranzactie reprezinta aproximativ 56% din capitalul inregistrat al ARDAF, adaugandu-se celor 14.6% de actiuni deja detinute. Astfel, compania Sabile a devenit actionar majoritar al ARDAF, cu o participatie totala mai mare de 70%.  Achizitionarea companiei ARDAF de catre Sabile a fost aprobata anterior de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si este in curs de aprobare de catre Consiliul Concurentei.

Pavel Kuta, Managing Director la PPF Investments (CR) a.s. comenteza pe marginea tranzactiei la putin timp dupa ce ea a fost executata pe Bursa de Valori Bucuresti: “Achizitia de azi a participatiei majoritare in cadrul companiei ARDAF este o tranzactie cruciala pentru PPF Investments pe piata din Romania. Este o investitie strategica, prin care intentionam sa repunem compania pe picioare, sa o transformam intr-un factor cheie in sectorul asigurarilor din Romania. Achizitionarea unui pachet majoritar la ARDAF vine in completarea celei pe care am facut-o recent, cand am achizitionat 100% din Roumanie Assurance International S.A. (RAI).”  

 

Daniel George Tudor, numit recent Presedinte si CEO la S.C. Asigurare Reasigurare Ardaf S.A. (ARDAF): “Sunt bucuros ca ARDAF are un nou investitor, puternic din punct de vedere financiar, capabil sa contribuie la restructurarea companiei si la cresterea ei, atat in ceea ce priveste asigurarile de viata, cat si asigurarile non-viata Obiectivul nostru este sa devenim unul dintre primii 5 companii pe piata asigurarilor din Romania in acest an.” 

 

PPF Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity specializat in Europa Centrala si de Est. Grupul a investit deja prin vehiculele sale de investitii mai mult de 600 mil. USD in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din UK, Cehia, China, Rusia si Ucraina. In Romania, PPF Investments detine 20% din actiunile bancii Romexterra. Fondul a anuntat deja ca este hotarat sa investeasca in Romania in domenii ca telecomunicatii, asigurari, energie.

 

Sursa: Capital 01 Martie 2007