Operațiunile fixe ale operatorului ar fi fost preluate de gigantul Orange. Statul român și-ar fi dat acordul, iar achiziția ar fi fost finalizată.

Telekom Romania Communications s-a format din fosta Romtelecom și Cosmote, Romtelecom reprezentând partea fixă. Acum, o problemă apare în ceea ce privește partea mobilă. Operatorul nu are încă un client interesat de partea mobilă a companiei.

În prezent, statul deține 46% din companie. Achiziția ar fi fost bifată în urma vizitei lui Srini Gopalan, membru în boardul DT, şi a lui Charalampos Mazarakis, directorul financiar al grupului OTE, în România pentru o întâlnire la Guvern.

Prin această achiziție, Orange, liderul de telefonie mobilă din România, va da lovitura și la nivelul serviciilor de telefonie fixă.

Ministerul Comunicațiilor a refuzat să facă declarații în urma acestui zvon.

La finalul lunii august, operatorul a decis să majoreze prețul abonamentele.

„Pentru a continua să oferim produse și servicii cât mai simple și de calitate, precum și pentru a asigura viabililitatea economică a serviciilor furnizate, vom modifica prețurile serviciilor de comunicații de care beneficiați în baza contractului. Așadar, începând cu data de 10 octombrie 2019, serviciile contractate vor fi furnnizate în cadrul unui pachet de servicii fixe al cărui preț va fi majorat la 8 euro, TVA inclus”, au precizat oficialii.