Astfel, Huawei P20 Pro integrează primul procesor pentru smartphone-uri din lume cu Inteligență Artificială, Kirin 970, și sistemul triple camera Leica, cu tehnologii AI, precum AI Object Recognition, și 5X Hybrid Zoom, iar noul Huawei P20 integrează același tip de procesor și un nou sistem dual-camera. Dispozitivele au, de asemenea, un display Huawei FullView, de 5,8 inci, în cazul modelului P20, și de 6,1 inci, în cazul modelului P20 Pro, cu margini ultra-subțiri. Noul Huawei P20 Pro integrează sistemul triple camera Leica, cu cel mai mare număr cumulat de pixeli integrat vreodată într-un smartphone. Ansamblul sistemului de camere foto este alcătuit dintr-un senzor RGB de 40MP, un senzor monocrom de 20 MP și un senzor de 8MP, cu lentile telephoto. De asemenea, sistemul triple camera integrează un senzor de temperatură a culorii menit să asigure o reproducere a culorilor într-un mod cât mai real.

Huawei P20 este creat plecând de la predecesorul său, integrând un sistem dual-camera cu lentile Leica de generație nouă, cu un senzor RGB de 12MP, cu o dimensiune a pixelului de 1.55 μm, și un senzor monocrom de 20MP, îmbunătățind performanțele chiar și în condiții cu o iluminare slabă. Cele două dispozitive ale seriei P20 suportă stabilizarea optică pe 6 axe și filmarea în slow motion cu 960 fps, de 4 ori mai mare decât standardul de 240 fps, capturând astfel detalii care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Ambele modele integrează focusul predictiv 4D datorită căruia camera anticipează obiectele în mișcare și le focalizează cu o eficiență extraordinară, pentru a capta cât mai multe detalii ale acestora. În plus, noile modele se mândresc cu altă funcție bazată pe Inteligența Artificială și anume funcția AI-Assisted Composition, care trimite posesorilor sugestii inteligente când vine vorba despre fotografii de grup și peisaje. 

Mai mult, ambele modele ale seriei P20 integrează o cameră frontală de 24MP, dotată cu funcții de Beauty avansate bazate pe Inteligența Artificială, precum și cu funcția 3D Portrait Lighting, acestea contribuind la surprinderea unor selfie-uri incredibile, cu retușuri naturale ale aspectului tenului și sublinierea delicată a anumitor detalii ale feței.

Huawei P20 Pro este disponibil la un preț recomandat de 3899 lei, în variantele de culoare Black, Twilight și Midnight Blue, iar Huawei P20 este disponibil în oferta magazinelor de retail și a operatorilor de telefonie mobilă, la un preț recomandat de 2999 lei, în variantele de culoare Black, Pink Gold și Midnight Blue, din 5 aprilie