Taxiurile din Londra au fost declarate de către turişti cele mai bune pentru al doilea an consecutiv, reiese dintr-un studiu realizat de hotels.com printre clienţii hotelurilor din marile oraşe ale lumii.

Majoritatea turiştilor susţin că au avut probleme când au vizitat oraşe din alte ţări, fiind taxaţi cu prea mulţi bani sau plimbaţi pe rute ocolitoare.

Semn că politeţea englezilor nu este nici pe departe un mit, taxiurile din capitala britanică au fost de o frumoasă amintire pentru mulţi turişti.

Deşi au tarifele printre cele mai mari, taxiurile londoneze sunt cele mai apreciate de vizitatorii străini pentru calitatea şofatului, atitudinea prietenoasă a conducătorilor, dar şi pentru modul în care se descurcă prin oraş, arată studiul. Locul doi i-a revenit metropolei americane New York, urmate de Berlin, Madrid şi Copenhaga.

Taximetriştii parizieni, cei mai nepoliticoşi

De partea cealaltă, o mare parte dintre turişti au decretat taxiurile din Atena ca fiind cele respingătoare, iar, pentru 11% dintre cei intervievaţi, Parisul este lider la capitolul „cei mai nepoliticoşi şoferi”, mulţi fiind de părere că este foarte enervant să aştepţi un taxi în capitala franceză. Deşi sunt apreciaţi ca fiind amabili şi ocupă locul doi în clasamentul general, şoferii de taxi din New York sunt consideraţi cei mai nepricepuţi într-ale condusului. 

SURSA: Tourism Review