Un loc în care mii de oameni să fie adunați este ocazia ideală pentru politicieni să-și promoveze oferta electorală. Anul acesta, Târgul Agro Zoo din Botoşani a picat fix în campania pentru alegerile europarlamentare și prezența policitienilor a fost una masivă, față de edițiile precedente.

„Bătălia” s-a dat pe teren neutru, la Stațiunea de Cercetare Popăuți, la un eveniment dedicat exclusiv agricultorilor. Probabil că nici PSD-iștii botoșăneni care l-au avut în frunte pe ministrul coleg de partid de la Agricultură, nu s-au așteptat la grupul galben care le-a tulburat propria afirmare.

Petre Daea era înconjurat de social democrați cu precădere într-un mic alai, ce se plimba de la un stand la altul și glumea, în stilu-i caracteristic, cu oamenii. Liberalii au ajuns la Popăuți în frunte cu propriii lideri, Costel Șoptică cu Cătălin Flutur și nelipsitul eurodeputat Mihai Țurcanu care mai vrea un mandat în Parlamentul European. Au mai fost văzuți Viorel Iliuță, Viorel Grigoraș dar și alți consilieri locali sau județeni. Și tinerii care aveau pliante în mâini cu primul candidat de pe listă, fostul jurnalist Rareș Bogdan. Liberalii au venit cu geci și fulare de culoare galbenă, culoarea PNL, fiind imediat observați în marea de oameni. Din cealaltă parte, soția ministrului Petre Daea înclina puțin balanța prin costumul de culoare roșie.