Gospodarii din judeţele Maramureş, Sibiu, Sălaj, Galaţi, Braşov au adus caltaboşi, tobă, chişcă, jumări, carne în untură la borcan, şunci fierte sau coapte, slănini afumate, în saramură sau fierte, şorici şi diverse sortimente de cârnaţi.
Mihai Păliştean, din Palanca, Bacău, care are propria sa fermă piscicolă, revine cu păstrăv prăjit cu mujdei de usturoi, dar şi cu păstrăv afumat în hârzob de brad, un produs tradiţional înregistrat în Registrul de atestare a produselor tradiţionale.
Molnar Csaba, producător de pâine de casă cu cartofi din Valea Rece a ales să-şi promoveze pâinea într-un mod inedit. El îi invită pe oameni să guste mai întâi o felie cu pită şi untură şi apoi să cumpere pâinea.
„De la pensiunea Ancuţa din Botiza, judeţul Maramureş, Iulia Corău, împreună cu fiicele sale îi aşteaptă pe bucureşteni să le admire portul popular, dar şi să guste din sarmalele cu brânză sau din cele cu ciuperci şi păsat. În cadrul atelierului de creaţie gastronomică, Rodica Ţiplea, din Ocna Şugatag, va prezenta reţeta prăjiturii cu măr Dumbrava, iar Gabriela Mateiuc, din Săuceni, va pregăti gogoşi simple, cu brânză dulce sau cu brânză sărată”, a spus Eliza-Maria Cosma, managerul de proiect al târgului de la ASAS.
Sursa:Agerpres