Recent încheiata reuniune intitulată Stronger together-Expanding the European Destinations of Excellence Network (Mai puternici împreună-extinderea reţelei destinaţiilor europene de excelenţă) şi-a propus includerea în cadrul reţelei, alături de câştigătoarele ţărilor participante la cele cinci ediţii anterioare, şi a următoarelor destinaţii premiate, astfel că fiecare ţară este reprezentată de laureatele ediţiilor naţionale anterioare, se arată în comunicatul de presă.

În prezent din reţeaua EDEN fac parte peste 90 de destinaţii din 26 de ţări europene.

Destinaţia Ţara Făgăraşului a fost reprezentată de Agenţia pentru Dezvoltarea Turismului Braşov care a fost invitată să participe în calitate de elaborator al materialului care a fost recompensat în anul 2008 în cadrul Programului ‘Turismul şi moştenirea locală intangibilă’.

Destinaţiile promovate prin iniţiativa EDEN sunt mai puţin cunoscute şi mai puţin vizitate, dar au posibilitatea de a pune în evidenţă ceea ce le face unice şi pot arăta turiştilor că îi aşteaptă o experienţă de neuitat. Câştigătoarele sunt destinaţii mai puţin cunoscute din statele membre UE şi din ţările candidate. Iniţiativa contribuie la diseminarea în Uniune a practicilor durabile aplicate în destinaţiile alese şi la transformarea acestora în destinaţii turistice de succes. Acest proces vizează descongestionarea destinaţiilor turistice foarte frecventate.

EDEN beneficiază de sprijinul Comisiei Europene care l-a lansat în anul 2006 şi care încă mai joacă rolul fundamental de coordonare, se arată în comunicatul de presă.
Sursa: Agerpres