Guvernul de la Seul şi cel de la Washington au anunţat că intenţionează să se doteze de rachete capabile să lovească şi nordul Coreei de Nord, bineînţeles în cazul în care vor fi atacaţi.
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Naţionale de Apărare de la Phenian a declarat că este gata să lupte împotriva "SUA şi împotriva tuturor puterilor de cârpă (apelativul folosit de guvernul de la Phenian pentru cel al Coreei de Sud) răspunzând la fiecare rachetă cu altă rachetă şi la fiecare armă nucleară cu altă armă nucleară, aşa cum relatează agenţia de presă a statului nord-coreean.
Să-și hrănească mai întâi poporul
Coreea de Nord ar trebui ‘să-şi hrănească’ poporul, în loc ‘să se laude’ cu rachetele ei balistice, a reacţionat marţi diplomaţia americană după ce Phenianul a anunţat că dispune de rachete capabile să lovească Statele Unite, transmite AFP.

"Ei ar trebui să-şi hrănească populaţia şi nu să se laude cu capacitatea rachetelor lor", a declarat Victoria Nuland, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

În timp ce Coreea de Nord este sub regimul sancţiunilor internaţionale pentru programul ei nuclear militar, dna Nuland a considerat că anunţul Phenianului "îi submină eforturile de a discuta din nou cu comunitatea internaţională".

Ea a reamintit că, în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, "Coreea de Nord trebuie să-şi suspende toate activităţile legate de programul ei de rachete balistice".