Țara care a înregistrat cea mai mare creştere zilnică a cazurilor de COVID-19

Așadar, cifrele transmise de guvernul de la Lisabona arată că numărul noilor cazuri de COVID-19 în Portugalia a crescut cu 2.362 în ultimele 24 de ore, conform reuters.com

Portugalia se confruntă în ultima perioadă cu o răspândire îngrijorătoare a variantei Delta a coronavirusului, identificată prima dată în India. Mai mult de jumătate din numărul de cazuri de COVID-19 din țara cu o populaţie de 10 milioane de locuitori sunt provocate de această variantă.

Portugalia şi-a vaccinat complet 31% din populaţie

În total, Portugalia şi-a vaccinat complet 31% din populaţie. De la începutul pandemiei, ţara a înregistrat până în prezent 879.557 de cazuri de COVID-19, dintre care 17.096 decese. Totodată, majoritatea noilor cazuri sunt consemnate la Lisabona, potrivit informațiilor transmise de sursa menționată.

Creşterea numărului de noi cazuri în Portugalia survine după ce la jumătatea lunii mai aceasta s-a redeschis pentru vizitatorii din restul Uniunii Europene şi din Regatul Unit.

Luni, 28 iunie, autorităţile portugheze au anunţat că britanicii care intenţionează să viziteze Portugalia trebuie să fie plasaţi în carantină pentru 14 zile dacă nu sunt vaccinaţi complet. Sunt exceptaţi de la regula carantinării britanicii cu vârste sub 18 ani care au un părinte sau tutore complet vaccinat.

Autorităţile portugheze şi-au intensificat campania de vaccinare şi au impus noi restricţii în câteva municipalităţi, inclusiv la Lisabona, de unde varianta Delta s-a răspândit în alte zone ale ţării.

Sursă foto: Dreamstime