"În această perioadă nu se cumpără decât activele care aduc profit. Cel mai probabil, Petrom vrea să-şi restructureze reţeaua de benzinării pentru a scăpa de activele care-i aduc pierderi. Sunt foarte sceptic în privinţa unei tranzacţii în acest caz", a afirmat acesta.

O companie precum NIS, controlată de monopolul rusesc al gazelor, Gazprom, ar fi interesată să cumpere benzinării profitabile, nu unităţi care sunt pe pierdere, iar Petrom nu este interesată să vândă benzinăriile care-i aduc profit, a subliniat acesta.
Oficialii Petrom dezmint informațiile privind o posibilă tranzacție. „Petrom dezminte informaţiile apărute în Ziarul Financiar referitoare la o posibilă tranzacţie pentru vânzarea a 139 benzinării către compania petrolieră NIS. Compania evaluează în mod constant performanţa benzinăriilor din reţeaua proprie în vederea optimizării acesteia”, se arată într-un comunicat al companiei.

OMV Petrom îşi va reduce expunerea pe rafinare şi marketing (R&M) cu circa 1 miliard de euro până în 2014, iar reţeaua de benzinării va fi drastic diminuată, a anunţat preşedintele Gerhard Roiss. Divizia de explorare şi producţie va fi principalul driver al creşterii profitului OMV în următorii ani.

CEO-ul Rompetrol Group, Saduokhas Meraliyev, a anunţat recent că Gazprom vrea să cumpere reţeaua de benzinării Rompetrol din România. Oficialul a subliniat însă că nu ar fi logic pentru un grup care are rafinărie să-şi vândă reţeaua de distribuţie. Oferta de cumpărare a fost făcută acum două luni de ruşi prin compania de petrol şi gaze din Serbia, NIS (Nafta Industrija Srbije).