S-a dus şi 2006. Economia şi-a continuat creşterea, dar investiţiile străine de calibru continuă să fie numărate pe degete. Încasările la buget s-au înviorat, însă şeful Fiscului, Sebastian Bodu, rămâne dator cotei unice, declaraţiile sale războinice la adresa gărilor sau a purtătorilor de jambiere dovedindu-se simple bufeuri de presă. Traian Băsescu a aprins în continuare multe, multe focuri în vârful dealurilor şi a reuşit să rămână cel mai eficient generator de ratinguri, chiar dacă prin tot ce a făcut a lăsat acuta impresie că se călăuzeşte după dictonul „dezbină şi condu“.

Chiar şi neînregistrat la OSIM, brandul Băsescu a prins bine afacerilor. De exemplu, încasările Golden Blitz şi Potcoava au crescut binişor, iar fesul prezidenţial „de mers pe Valea Oltului“ a dat naştere unui veritabil business, devenind prototipul unei colecţii de modă. Fără să lase decolteul mai prejos, Elena Udrea a pozat şi ea într-o revistă, însă pentru femei, spre dezamăgirea multora dintre membrii puterii. Şi nu numai. Am fentat steguleţele roşii, termopanele au fost ridicate la rang de probă în procese anticorupţie, mătuşile au fost reprogramate pentru următoarea rundă de declaraţii de avere, dar marii corupţi sunt încă în libertate. La fel şi marii torţionari. Deconspirarea a început, în sfârşit, însă greii fostei securităţi rămân bine ascunşi, astfel că primele dezvăluiri „de senzaţie“ au cam lăsat rece opinia publică. Inclusiv pe cei în cauză. Reforma sănătăţii propovăduită de liberalul Nicolăescu n-a ajuns la magazia spitalului din Târgu-Mureş, de unde se poate concluziona că în România se poate muri şi din cauza unei chei. Sau din lipsa ei. E bine, însă, că spitalele au manageri.

Mai trebuie doar bani. Şi am fi avut mai mulţi dacă statul român ar fi negociat profesionist contractul de privatizare al Petrom. Publicarea lui şi a altor câteva contracte din energie e un lucru bun, dar desecretizarea nu s-a soldat cu nicio mare revelaţie. Zarurile au fost aruncate demult, iar lucrurile par deja să se îndrepte spre deznodământul bine cunoscut: suspecţii arestaţi în scandalul privatizărilor vor fi eliberaţi, rând pe rând, din motive de boală. Mult zgomot pentru nimic. În rest, toate cum le ştiţi. Cuvintele-cheie sunt UE, Becali, Patriciu, PNL, platformişti, anticipate, malluri, hipermarketuri, retrocedări. La mulţi ani! n