Din ce în ce mai mulți români îşi doresc să facă o schimbare în viaţă şi în carieră în ultima perioadă, motiv pentru care apelează la headhunteri, firme specializate de HR sau servicii de coaching.

Reconversia profesională, o adevărată nevoie

Schimbările de pe piaţa muncii provocate de pandemie îi fac pe tot mai mulţi români să ia în calcul reconversia profesională în următorul an, reiese din cercetările Career Shift, un start-up axat pe transformarea în carieră.

Peste 400.000 de angajaţi din HORECA au fost afectaţi de restricţiile din ultimul an, iar pentru mulţi dintre aceştia singura soluţie a fost reconversia profesională. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pentru cei peste 100.000 de angajaţi din industria de evenimente, care sunt în şomaj tehnic de mai bine de 1 an.

Odată cu închiderea sectorului evenimentelor, cu restricţiile din HORECA, precum şi cu modificări  de tip Work from Home, în urma cărora angajaţii s-au deconectat de la echipe, există un trend privind reconversia profesională în rândul românilor. Tot mai mulţi îşi doresc să facă o schimbare în carieră şi apelează la headhunteri, firme specializate de HR sau coachi pentru a reuşi să facă acest pas.

O altă categorie importantă de persoane care apelează la servicii specializate de consiliere în carieră este cea a angajaţilor din multinaţionale care îşi doresc o schimbare majoră a stilului de viaţă. Această schimbare poate însemna inclusiv o relocare într-un alt oraş sau în mediul rural.

Ateliere practice gratuite pentru cei aflați în căutare de reconversie profesională

Pentru a susţine această schimbare, Career Shift a lansat o serie de ateliere practice gratuite ce abordează teme precum “Pregătirea unui interviu cu un headhunter”, “Cum să treci de interviul cu HR-ul” sau “Vizibilitatea şi personal brandingul pe LinkedIn”.

“Dincolo de angajaţii din zona de evenimente sau cei din HORECA, puternic afectaţi de pandemie, există zeci de mii de oameni care în ultimul an au început să-şi pună întrebări privind viaţa pe care o duc, carierele lor şi viitor. Schimbările prin care trecem la nivel psihologic ne-au făcut să evaluăm diferit priorităţile pe care le avem, şi să ne analizăm inclusiv parcursul profesional. E o nevoie în creştere în piaţă, iar programul nostru de evoluţie în carieră desfăşurat pe durata a 8 săptămâni vine să satisfacă exact această nevoie.” a declarat Mihai Zânt, co-fondator al Career Shift.

Pentru a participa la Career Workshops vă puteţi înscrie gratuit pe siteul www.careershift.ro. Seria de workshopuri se va încheia pe 11 mai 2021, cu o sesiune numită “Neuroştiinţa succesului în carieră”, ce îl va avea drept invitat pe Paul Olteanu, realizator al podcastului Mind Architect.

Sursă foto: Dreamstime