În total, româncele din Top 100 WTA au câștigat doar din premiile turneelor la care au participat 43,7 milioane de dolari. Așa cum este de așteptat, cea mai mare parte din această sumă îi revine numărului 1 mondial, Simona Halep. Aceasta a câștigat de când a început tenisul 26,7 milioane de dolari. Doar anul acesta, i-au intrat în conturi 6 milioane de dolari, iar asta dacă nu ținem cont de cecul pe care îl primește pentru performața de la turneul Premier 5 de la Cincinnati. Pe locul al doilea în topul câștigurilor se află Monica Niculescu, care a ajuns la 5,4 milioane de dolari câștigați. Cele două sportive sunt urmate, în ordine, de Sorana Cârstea (4,7 milioane de dolari), Irina Begu (4,5 milioane de dolari), Mihaela Buzărnescu (1,3 milioane de dolari) și Ana Bogdan (0,8 milioane de dolari).

Dacă analizăm și câștigurile înregistrate în acest an, putem să spunem că jucătoarelor de tenis din România le merge foarte bine. În 2018, cele șase campioane au încasat din premii, împreună, nu mai puțin de 8,8 milioane de dolari. Iar sezonul nu e nici pe departe încheiat, multe turnee cu premii uriașe având loc spre finalul anului. De exemplu, Simona Halep este calificată pentru Turneul Campioanelor, unde, fiind deja principala favorită, poate să încaseze un cec de peste 2 milioane de dolari. Cu un pic de noroc, dacă trece peste accidentări, între cele opt jucătoare de la turneul campioanelor poate să ajungă și Mihaela Buzărnescu.

Pe lângă banii din premii, jucătorii de tenis își rotunjesc veniturile cu ajutorul sponsorizărilor. De altfel, pentru jucătoarele de top, banii veniți din parteneriate depășesc cu mult sumele primite de la organizatorii turneelor WTA. Pe de altă parte, o mare parte din sumele vehiculate nu ajung la sportive. Statele în care se desfășoară turneele percep impozite, care pot să ajungă chiar și la jumătate din suma câștigată. În plus, jucătoarele de top au de plătit deplasari lungi, pentru ele și pentru echipa care le însoțește. Iar aici nu sunt luați în calcul banii primiți de antrenori și manageri.