Principalele obiective ale contractului, dezvăluite de Lia Lucia Epure, sunt: „acompanierea procesului de reorganizare și reașezare pe baze de transparență și de accountability a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.” Partenerul ales fără licitație publică (30.000 DE EURO e pragul până la care nu trebuie organizată decât selecția, nu licitația, conform prevederilor legii achizițiilor publice), Insula 42 are performanțe minore, conform datelor sale de pe rețelele de socializare.

Firma de apartament a Corinei Șuteu, cunoscută publicului, încă din vremea când a organizat la New York expoziția de desene cu ponei și zvastică, încheiată cu un imens scandal, se va mai ocupa și de ”acompanierea procesului de alegere și mandatare a unui director artistic al Asociației TM2023.”.

FOTO: Newstandard

Va primi 10.000 de Euro pe lună

De asemenea, experta va realiza şi ”acompanierea construirii unei strategii de comunicare internă şi externă asumată de Primărie şi la care sunt cooptaţi alţi parteneri instituţionali cheie care să explice necesitatea şi paşii procesului de restructurare a ecosistemului TM2023 şi a programului cultural către toţi actorii culturali şi către publicul timişorean, care să ducă la relansarea unei imagini pozitive şi a unui discurs constructiv despre TM 2023.

” Ecosistemul, termen din limbajul de mediu, nu există în Legea Administraţiei Publice Locale, afirmă un expert.

Corina Șuteu va ”Ghida deciziile Primăriei.” Mai pe șleau, contra sumei de 10.000 de Euro pe lună nu va face decât să avizeze, în calitate de supervizor pluserist, munca funcționarilor din Timișoara și a voluntarilor din Asociația de profil. Surse din domeniul procedurii de selecție a Capitalelor Europene ale Culturii susțin că nu Primăriile sunt alese, ci asociațiile îndreptățite să desfășoare programul evenimentelor, strategia și implementarea acestora.

Asociația TM2023, conform dezvăluirilor, nu are încă un board de conducere și nu a primit banii cuveniți de la Primăria orașului.

Corina Șuteu este în Timișoara, fiind însoțită de doi colaboratori și o contabilă.Experta culturală, mai spun sursele locale, s-a întâlnit cu responsabilii culturali din afara cercului Asociației, cu aceea care nu au avut expertiza cuvenită pentru a fi cooptați în structurile administrative ale Asociației.În timpul campaniei pentru câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii, Corina Șuteu era ministru al culturii, având ”un acord tacit” cu Primăria Clujului, înfrântă de Timișoara, transmite Newstandard.