Procurori ai Parchetului Timiş fac cercetări şi administrează probatorii în vederea identificării agresorilor care au înjunghiat, luni seara, doi cetăţeni afgani, dintre care unul a decedat, au declarat pentru Agerpres reprezentanţii Biroului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Potrivit procurorului de caz, citat de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, se lucrează pentru identificarea făptuitorilor şi pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt. Oamenii legii au dus la audieri zeci de persoane, migranți, luni seară și au solicitat sprijinul polițiștilor de frontieră.

A doua victimă, în stare gravă la spital

Doi cetăţeni afgani au fost înjunghiaţi, luni seara, în zona Gării de Nord din Timişoara, iar unul dintre ei a decedat, în urma unor agresiuni ai căror autori sunt încă neidentificaţi. Cele două victime au aproximativ 20-25 de ani și se pare că se cunoșteau cu agresorii.

Surse judiciare au menţionat faptul că ar fi avut loc o încăierare între două grupuri de migranţi afgani, doi bărbaţi fiind înjunghiaţi. Trecătorii au sunat la 112 şi mai multe echipaje de la Ambulanţă şi Poliţie au sosit la faţa locului.

Cei doi răniţi au fost duşi la spital, dar unul dintre ei a murit, cel de-al doilea fiind în stare gravă.

Două grupuri de migranți, identificate de polițiști

Poliţiştii locali au depistat, în noaptea de luni spre marţi, două grupuri de migranţi de naţionalitate afgană, în apropierea Gării de Nord din Timişoara, acolo unde s-a petrecut incidentul.

Unul dintre grupurile de afgani era format din 10 persoane, identificat pe Splaiul Nicolae Titulescu, şi altul format din 19 persoane, pe bulevardul General Dragalina, limitrof primei locaţii, arată un comunicat de presă al Poliţiei Locale Timişoara transmis marţi.

„Toţi se aflau în apropiere de zona Gării de Nord, unde de altfel a avut loc o încăierare cu câteva ore înainte, soldată cu moartea unuia dintre ei şi cu rănirea altuia. Cei 29 de afgani au fost predaţi către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş, în vederea efectuării de cercetări„, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.

Sursă foto: Dreamstime