NEPI intenţionează să dezvolte pe acest teren un centru de retail ancorat de un hipermarket şi mai multe branduri internaţionale, spun reprezentanţii companiei. Terenul este amplasat pe unul dintre bulevardele principale din Galaţi şi beneficiază de acces la mijloacele de transport în comun.

„Galaţi ocupă locul şapte ca mărime în România şi este cel mai mare oraş-port român la Dunăre. Locaţia este la aproximativ 25 de kilometri de Promenada Mall Brăila, centrul comercial regional NEPI în Brăila. Momentan nu sunt proiecte de retail importante în Galaţi. Anunțuri suplimentare în ceea ce privește dezvoltarea propusă la Galaţi se vor face când va fi cazul“, se precizează în comunicatul NEPI.

Sud-africanii au cumpărat în 2009 centrul comercial European Retail Park din Brăila pentru suma de 63 mil. euro, de la BelRom, şi urma să continue cu achiziţia centrelor cu acelaşi nume din Bacău şi Focşani, însă negocierile au eşuat. Fondul de investiţii a deschis recent mallul Ploieşti Shopping City, primul proiect dezvoltat de sud-africani pe piaţa românească, în parteneriat cu Carrefour Properties. Până acum investitorii s-au concentrat pe achiziţii.

Tranzacţia celor de la NEPI vine într-un moment în care israelienii de la Globe Trade Centre (GTC), dezvoltatorul cu cel mai mare portofoliu dezvoltat în România, a scos la vânzare terenul de 32.000 mp pe care îl deţineau în Galaţi şi unde intenţionau să construiască un nou mall din reţeaua Galleria. Preţul pe care vor să îl obţină israelienii este de 4,2 mil. euro. Mişcarea GTC face parte din strategia companiei de a lichida activele de mici dimensiuni, din care face parte şi vânzarea celor trei proiecte din Buzău, Piatra Neamţ şi Suceava.

NEPI a ajuns în cinci ani la active de 530 mil. euro în România şi a spart bariere care păreau de netrecut după prăbuşirea pieţei imobiliare. A încheiat cea mai mare tranzacţie imobiliară de la începutul crizei şi până acum prin achiziţia complexului de birouri Floreasca Business Park pentru 101,2 mil. euro şi a realizat cea mai mare tranzacţie din afara Bucureştiului, când a cumpărat la începutul acestui an complexul de birouri City Business Center din Timişoara pentru circa 80 mil. euro.