Cunoscuta deja ca asezare istorica, Suceava a devenit si primul oras virtual din Rominia prin realizarea portalului complex Internet www.e-suceava.com, aplicatie internet e-bussines destinata i principal comertului, consultantei si publicitatii pe Internet. Arhitectura Orasului virtual Suceava permite potentialilor vizitatori, indiferent unde s-ar afla, sa acceseze oricare dintre cele 11 „cartiere”: comercial, financiar, artistic, medical, universal, al presei turistice etc. Vizitatorul poate gasi informatii complexe din activitatea curenta a firmelor si institutiilor din orasul real. in „cartierul comercial”, exista opt magazine virtuale din care se pot face cumparaturi on-line. Aceste magazine virtuale ofera produse si articole pentru amenajari interioare, mobilier, jucarii ecologice, cosmetice, aparatura electronica si electrocasnica, echipamente de tehnica de calcul etc. in „cartierul” destinat sanatatii, medicii isi pot deschide cabinete medicale virtuale pentru consultatii. Prezenta de asemenea pe e-suceava.com, Universitatea „stefan cel Mare” Suceava are intentia sa-si extinda pagina web punind la dispozitia studentilor diverse mateirale didactice. in „cartierul artistilor”, se poate face cunostinta cu miniscoala de caricatura, Suceava dar si cu Agentia de Modeling FARGO. Cumparatorii din magazinele virtuale situate pe acest site au posibilitatea efectuarii platilor pe cale electronica, prin intermediul serviciului Multi Cash BCR.
Gheorghe David – unul dintre cei doi directori ai firmei Assist Software, ne-a declarat ca finalizarea acestui proiect, la a carui constructie s-a lucrat circa sase luni, a fost posibila doar prin cooperarea cu BCR, care este i prezent singura institutie bancara din judetul Suceava ce ofera un instrument de plata electronic. O firma poate beneficia de avantajele oferite de Multi Cash BCR (decontari, extras de cont, cursuri valutare etc.) printr-un abonament care cuprinde unul sau mai multe module ale serviciului. intregul pachet de patru module ale serviciului poate fi folosit de catre clientii BCR, persoane juridice, platind mai putin de un dolar pe zi (24 USD/luna), i echivalent lei. Pentru utilizarea serviciului Multi Cash BCR, potentialii clienti trebuie sa dispuna de un PC cu minimum 8MB RAM, spatiu liber pe hard-disk de cel putin 20 MB, imprimanta si modem. Instalarea softului se face gratuit, utilizatorii beneficiind de o perioada de proba de 15 zile, de asemenea gratuita.
Dan Mocanu, directorul BCR Suceava, ne-a declarat ca nu au fost uitati nici potentialii clienti proveniti dintre persoanele fizice. Acestia pot utiliza serviciile bancare ale BCR pentru plata din cont curent pe baza de mandat, si i curind cu cardurile BCR.
Avind i vedere ca satelitii sunt un element de baza i comunicarea pe Internet, Dorin Dumitru Prunariu, primul si singurul romin care a vazut Pamintul prin hubloul unei nave spatiale, a fost desemnat guvernator al Orasului virtual Suceava.
Trebuie mentionat ca pentru a veni i itimpinarea potentialilor beneficiari de IT&C si tehnica de calcul firma Assist Software a investit, 100.000 USD, realizind un spatiu comercial reprezentativ care contine un ComputerShop si un Internet cafA