Numărul noilor infecţii cotidiene din Statele Unite se apropie de un nivel record, potrivit datelor raportate miercuri la orele 20.30 (joi, 00.30 GMT) de Universitatea Johns Hopkins, notează AFP.

Peste 35.900 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în 24 de ore, ridicând numărul total al contaminărilor pe teritoriul american la circa 2,4 milioane, scrie agerpres.ro

Creștere semnificativă de mai multe zile

Aproape jumătate din cele 50 de state americane au cunoscut o creştere a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni, iar unele dintre acestea, ca Texas şi Florida, afişează recorduri cotidiene în numărul de cazuri înregistrate.

Pe de altă parte, 756 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în SUA într-o zi, potrivit datelor univeristăţii cu sediul la Baltimore.

Aceasta ridică la peste 120.100 bilanţul pandemiei în prima putere economică mondială, de departe cea mai îndoliată ţară din lume.

Numărul tinerilor infectați cu coronavirus este în creștere

Autorităţile din diferite state din SUA transmit un semnal de alarmă privind creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus în rândul populaţiei tinere, conform CNN. Florida, Carolina de Sud, Georgia, Texas şi alte state care s-au redeschis printre primele raportează număr mare de infectări în rândul tinerilor.

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott a precizat că doar săptămâna trecută, tinerii cu vârste sub 30 de ani au constituit grupa de vârstă cu cele mai multe noi infectări cu COVID-19. Apoi, în Mississippi, oficialii din Sănătate precizează că o mulţime de tineri s-au infectat după ce au participat la petreceri ale unor frăţii.

De vină ar fi petrecerile, mersul în barurile recent deschise şi adunările pentru diferite sărbători naţionale, spun autorităţile locale, precum şi faptul că tinerii tind să nu respecte regulile impuse pentru prevenire răspândirii COVID-19.

Încă de la începutul pandemiei, Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) preciza că vârsta medie a persoanelor infectate cu noul coronavirus este 48 ani. Prin urmare, conform noilor date, vârsta a scăzut la 45, în unele state americane.