Cei doi bărbaţi au murit cu câteva săptămâni înaintea alegerilor de la 6 noiembrie, însă au reuşit să-i învingă pe contracandidaţii lor în viaţă la diferenţe confortabile.

Wood a murit la 15 octombrie din cauze naturale la vârsta de 96 de ani, în timpul campaniei pentru cel de-al 12 mandat de colector de taxe din districtul Orange din Orlando, Florida.

Criticat pentru că venea rar la serviciu deşi primea un salariu de 150.000 de dolari şi o pensie de 90.000 de dolari, Wood a anunţat iniţial că va renunţa la post, după care s-a răzgândit atunci când un vechi adversar politic şi-a propus să obţină acelaşi post. Recunoaşterea de care se bucura Wood după ce a ocupat această poziţie timp de jumătate de secol i-a făcut pe mulţi candidaţi puternici să renunţe la cursă. Numele său a rămas pe buletinul de vot şi a obţinut 56% din sufragii, comparativ cu procentul de 44% primit de contracandidatul republican care a promis să elimine cu totul această funcţie dacă va fi ales.

Beasley (77 de ani) a murit la 12 octombrie, posibil din cauza unui anevrism, în timp ce încerca să-şi recâştige vechea funcţie din Comisia districtului Bibb din Alabama. Numele lui Beasley a rămas de asemenea pe buletinul de vot şi a obţinut 52% din sufragii. Oponentul său democrat, comisarul în exerciţiu Walter Sansing, a acceptat destul de greu înfrângerea. ‘Este o situaţie delicată. Când candidezi împotriva unui om mort, eşti limitat în ceea ce poţi spune’, a declarat Sansing pentru Reuters.
Cei doi aleşi decedaţi vor fi înlocuiţi de alte persoane propuse de democraţi şi, respectiv, republicani.
Sursa: Agerpres