Utilizarea serviciului presupune existenta unei casute e-POST, atat pentru expeditor, cat si pentru destinatar. In aceasta situatie, expeditorul trebuie sa mearga la un oficiu postal din reteaua e-POST si sa completeze un formular care va contine adresa casutei destinatarului si mesajul care urmeaza sa fie transmis.

Primele doua parcuri de software se deschid pana in luna iulie

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), impreuna cu Ministerul Dezvoltarii si Prognozei (MDP), va deschide, in prima jumatate a anului, primele doua parcuri de software in afara orasului Bucuresti, a anuntat Dan Nica, ministrul comunicatiilor. Ministrul a anuntat, dupa intoarcerea din Emiratele Arabe Unite si Japonia, ca oamenii de afaceri din aceste doua tari s-au aratat interesati in a investi in parcurile software din Romania. Companiile care desfasoara activitati in cadrul parcurilor industriale beneficiaza de facilitati fiscale.

Site-ul www.e-licitatie.ro va fi lansat la inceputul lunii martie
Achizitiile publice prin intermediul mijloacelor electronice vor putea fi facute o data cu activarea pe Internet a site-ului www.e-licitatie.ro, un proiect al Ministerului Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei. Lansarea oficiala a site-ului va avea loc pe data de 1 martie, insa utilizatorii vor putea accesa adresa, in scop demonstrativ, incepand din data de 22 februarie. Prin acest demers al MCTI, Romania va intra in randul tarilor care au implementat sisteme electronice de achizitii publice, precum SUA, Australia, Danemarca sau Hong Kong. Sisteme electronice de acest gen functioneaza in Uniunea Europeana si sunt folosite de catre institutii ca NATO sau NASA. (P.S.)

Graficul saptamanii

Cele mai vizitate site-uri de turism in ianuarie 2002
Potrivit unui studiu realizat de comScore, aproape 95 milioane de utilizatori din toata lumea au vizitat site-uri cu informatii turistice luna trecuta, stabilind o cifra record pentru acest segment de piata. Cele 94,3 milioane de vizitatori au acoperit mai mult de 30% din volumul de trafic pe Internet la nivel mondial, per total fiind inregistrata o crestere de noua procente fata de luna anterioara (decembrie 2001). Vechiul record de audienta a acestei categorii de site-uri a fost de 94,0 milioane de vizitatori, inregistrat in luna august a anului trecut. Compania Jupiter MMXI estimeaza ca piata europeana turistica on-line va valora mai mult de 20 milioane de euro pana in anul 2006. Cea mai mare piata on-line este cea britanica, cu aproape sase milioane de vizitatori in Ianuarie 2002, urmata de Germania si Franta cu 5,1, respectiv 2,5 milioane de vizitatori.