Un grup industrial din Italia se află în negocieri pentru preluarea activelor deţinute de Laminate SA în Focşani. Laminat SA este una din companiile în care Fathi Taher deţine acţiuni.

„Se avizează stadiul negocierilor cu firma STG Group din Italia pentru vânzarea activelor din Focşani”, se arată într-o hotărâre a acţionarilor societăţii.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu, STG este un grup de trei firme, cu experienţă de peste 30 de ani în domeniul industrial: una specializată în instalaţii industriale de de-poluare a aerului (Tecoaer), alta specializată în proiectarea cuptoarelor cu arc electric folosite în metalurgie (STB) şi Geteco – specializată în proiectarea şi instalarea instalaţiilor de laminare.

Sucursala Laminate SA din Focşani, fosta Laminorul a fost lovită din plin de criză, angajaţii intrând în şomaj tehnic încă din noiembrie 2008.

Nici Laminate SA nu o duce mai bine. Acţionarii au decis că, în cazul în care nu vor fi găsite fonduri necesare pentru continuarea activităţii, măsurile viitoare să fie „fie continuarea negocierilor pentru vinderea societăţii către un terţ, fie declanşarea procedurii insolvenţei.