Steve Wozniak, omul care alături de Steve Jobs, au înfiinţat cea mai valoroasă companie din lume, Apple, spune că Apple 1, Apple 2, iPhone au fost produse revoluţionare, însă lucrul care i-a schimbat cu adevărat viaţa a fost App Store. Aplicaţii precum Uber, Airbnb şi altele sunt câteva exemple de aplicaţii enumerate de Wozniak. 

Întrebat care sunt domeniile care vor juca un rol important în viitor, co-fondatorul Apple a declarat că biotehnologia, genetica, inteligenţa artificială, robotica, vor fi importante în viitor. “Mi-ar plăcea să creez un robot micuţ care să îmi cureţe maşina în fiecare noapte, astfel încât dimineaţa să o găsesc mereu curată. Acest robot ar fi unul ieftin”, a spus Wozniak.

Legat de Shenzen, oraşul din China, vizitat recent de Wozniak, şi locul unde găseşti cele mai multe magazine de electronice din lume, co-fondatorul Apple a declarat că este un loc extraordinar. “Într-o vizită recentă în Shenzen am văzut ceasuri cu funcţie de telefon la 20 de dolari şi modele cu cameră foto cu 27 de dolari”. Încotro se îndreaptă lumea”, se întreabă Wozniak.

Sfatul lui Steve Wozniak pentru inventatori şi antreprenori este să aibă un “business drive” precum avea Steve Jobs, să acorde o importanţă mare marketingului (ce produs creez, ce specificaţii să aibă, cât să coste) şi să lucreze cu ingineri. 

Stephen Gary Wozniak, supranumit The WOZ, este un inginer American, inventatorul primului computer personal, creatorul computerelor Apple I si Apple II. Invenţiile sale au revoluţionat substanţial industria calculatoarelor. Pentru meritele sale deosebite, WOZ este Laureat al “National Medal of Technology and Innovation” şi al “Grace Murray Hopper Award”, este parte din “National Inventors Hall of Fame” şi fellow al Computer History Museum.