STB construiește un nou traseu de bandă unică

STB a anunțat joi demararea lucrărilor pentru amenajarea unui nou traseu de bandă unică destinat mijloacelor de transport în comun.

Scopul acestuia va fi obținerea unui traseu mai rapid din Nord spre Centru. Mai precis, banda va viza facilitarea transportului public, din zona Piața Presei, către Piața Victoriei.

„Avem o veste bună pentru călătorii noștri: STB va circula mai rapid pe relația Nord – Centru! Cu suport instituțional din partea Primăriei Capitalei, care a avizat reconfigurarea circulației pe traseul Piața Presei – Regele Mihai I – Bd. Kiseleff – Piața Victoriei, STB va beneficia de o nouă bandă unică, destinată autobuzelor”, a transmis astăzi directorul general al STB, Daniel Istrate.

Culoar unic pentru autobuze. STB a explicat cele 3 modificări vizate de proiect

Societatea de Transport București a explicat printr-un mesaj pe Facebook care sunt modificările vizate de acest amplu proiect. Astfel, culoarul unic pentru autobuze începe de la Piața Presei. El va continua pe B-dul Regele Mihai I. Autoritățile doresc ca în zona centrală să se construiască „o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo”.

„1. Pe B-dul Regele Mihai I: Zona centrală cuprinde trei benzi de circulație, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. Se va realiza și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo”, anunță Societatea.

A doua lucrare vizată de proiect va presupune construirea de patru stații noi cu platformă. Ele vor fi plasate la intersecțiile cu străzile Mareșal Alexandru Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei.

„2. Pe Șoseaua Kiseleff: Din cele 4 benzi de circulație, banda 1 este rezervată transportului public. Realizăm și patru stații noi cu platformă, la intersecțiile cu străzile Mareșal Alexandru Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei”, potrivit sursei citate.

Modificări și în zona Aviatorilor

A treia modificare vizează zona B-dul Aviatorilor, unde se vor construi 2 benzi de circulație și două stații noi cu platformă:

„3. Pe B-dul Aviatorilor: Pe tronsonul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista 2 benzi de circulație. Se vor realiza și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor”, potrivit STB.

O altă modificare va însemna construirea a 4 benzi noi de circulație între B-dul Beijing și P-ța Charles de Gaulle.

„Pe tronsonul cuprins între B-dul Beijing și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle, se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulație pentru traficul general”, anunță Societatea.

Potrivit STB, noul traseu astfel prezentat, urmează să se conecteze cu noile benzi date deja în folosință. Acestea sunt situate pe strada Radu Beller și pe Calea Floreasca.

„Călătoria de la Nord spre Centru se va face rapid – cu ajutorul benzilor unice, confortabil – datorită noilor autobuze electrice pe care le vom introduce în circulație, dar și accesibil – datorită tarifului, precum și poziționării stațiilor”, a precizat directorul STB.