‘Noi am vrut să majorăm capitalul social la CEC Bank. Comisia Europeană nu ne-a dat aprobare nici în momentul acesta. Am mandatat preşedintele CEC, preşedintele Consiliului de Administraţie, să demareze din nou procedura pentru majorarea capitalului la CEC Bank’, a spus marţi Ialomiţianu, potrivit Agerpres.
Adunarea Generală a Acţionarilor CEC a decis în aprilie majorarea capitalului social al băncii cu suma de 52,9 milioane lei. Din suma cu care va fi majorat capitalul social, 49,9 milioane lei sunt din profitul anului 2010 şi trei milioane lei din reevaluarea unor terenuri pentru care banca a obţinut titlurile de proprietate. În urma acestei majorări, capitalul social al CEC Bank va fi de 1.047.672.800 lei. În septembrie, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, a cerut ajutorul vicepreşedintelui Comisiei Europene, Antonio Tajani, astfel încât comisarul european pentru concurenţă, Joaquin Almunia, să ia în considerare cererea CEC de majorare a capitalului.
Toate băncile şi-au majorat capitalul în ultimii trei anu, numai CEC Bank nu

‘Statul nu a fost obligat să facă injecţii de fonduri în sistemul bancar, mai mult în încercarea de a capitaliza CEC s-a văzut în situaţia ca DG Competition de la Bruxelles să ne spună că este ajutor de stat. Vă rog să ne facilităţi o discuţie cu domnul Almunia (n r. comisarul european pentru Concurenţă) pentru că noi considerăm că este incorect ca în sistemul bancar românesc, băncile – cu excepţia celei de stat – să îşi crească cu 1,3 miliade de euro capitalul în ultimii trei ani. Singura bancă de stat nu a putut face acest lucru considerându-se că este ajutor de stat’, preciza, în urmă cu o lună, preşedintele