Viorica Dăncilă a anunțat joi că fiecare gospodărie din România va primi un ajutor nerambursabil în valoarea de 20.000 de lei. Banii pot fi folosiți pentru ce au nevoie românii în gospodării. Premierul a dat ca exemplu conectarea la sistemele de gaze și canalizare sau pentru construirea de grupuri sanitare.

Președintele PSD Liviu Dragnea a promis la un moment dat în luna aprilie că statul va acorda un ajutor social de câte 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie din nordul Moldovei. Proiectul ar urma să fie aplicat în urma adoptării unei OUG.

”Plecând de la idea că această regiune are un PIB pe locuitor de 27,000 de lei faţă de 44,000 de lei media naţională, am elaborat un program specific de sprijin punctual pentru această regiune.

– acordarea a 20,000 de lei pentru fiecare gospodărie pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în mediul rural şi dotarea gospodăriilor cu utilaje agricole.

– până la 40,000 de lei şi garanţii pentru credit pentru izolarea termică şi energetică prin anvelopare şi tâmplărie termoizolantă, încălzire cu centrale termice, conectarea gospodăriilor la reţeaua de apă, canalizare şi gaze, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinţei, apă caldă menajere prin sisteme solare”, a explicat Dragnea la acea vreme.