Întrebată de postul de radio rus Eho Moskvî într-un interviu pe Twitter dacă Statele Unite iau în considerare posibilitatea de a-l lovi pe Putin personal cu sancţiuni, Psaki a răspuns: 'Da. Impt /important/ stabilirea consecinţelor. SUA pot sancţiona persoane, companii şi sectoare. Scopul nu sancţiunile. Scopul dezescaladarea'.
   

Ea a adăugat apoi: 'Mulţi oficiali în cauză. O mulţime pot fi sancţionaţi înainte de a discuta /despre/ preşedintele #Putin'.
   

Statele Unite au impus interdicţii de viză şi îngheţarea bunurilor mai multor oficiali şi parlamentari ruşi consideraţi implicaţi în anexarea de către Rusia a regiunii Crimeea de la Ucraina luna trecută şi au vizat oameni de afaceri ce au legături cu Putin.
   

Ele au avertizat cu noi sancţiuni, inclusiv măsuri ce afectează sectoare economice întregi, dacă Rusia nu respectă un acord la care au ajuns săptămâna trecută Statele Unite, Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană în încercarea de a dezescalada criza.
   

Întrebată despre declaraţiile lui Putin că Rusia nu se amestecă în estul Ucrainei, unde separatiştii proruşi au ocupat clădiri şi ignoră cererile acordului de a le preda, Psaki a postat un tweet: 'Retorica Putin nu se potriveşte cu faptele de pe teren'.AGERPRES