Studiul arată câte zile oficiale libere au angajaţi din diferite ţări ale lumii şi locuitorii căror ţări se relaxează cel mai mult sau cel mai puţin. Astfel, dintre ţările europene, Spania se află printre statele unde angajaţii se relaxează peste medie. Angajaţii din Spania au 36 de zile libere pe an, minimum 22 de zile de concediu legal, plus 14 zile libere cu ocazia unor sărbători oficiale.

Potrivit Le Soir, acest studiu a luat în considerare numărul de zile de concediu şi sărbătorile oficiale. A rezultat că cel mai mult se odihnesc locuitorii Braziliei şi Lituaniei, cam 41 de zile pe an. Francezii şi finlandezii beneficiază de 40 de zile libere pe an. La polul opus se află Canada şi China, unde angajaţii dispun de 19 zile şi, respectiv, 21 de zile libere pe an.

În ceea ce priveşte concediile oficiale, dintre ţările Europei lider este Marea Britanie cu 28 de zile. În Grecia, Austria, Franţa, Suedia, Luxemburg, Finlanda, Danemarca vacanţa durează 25 de zile. În Spania şi Portugalia – 22, în Norvegia – 21.

Cel mai scurt concediu îl au angajaţii din Italia, Germania, Belgia, Cipru, Irlanda, Elveţia şi Ţările de Jos – 20 de zile.
Sursa: Agerpres