“Acum se pune gazonul, s-au facut probele de lumini şi de sunet. Mai trebuie să facem finisările exterioare şi să dotam cele opt cabinete medicale, inclusiv cabinetul antidrog, care trebuie să aibă toate cele necesare. În ceea ce priveşte transportul, vom crea câteva linii speciale gratuite, astfel încât suporterii să poată ajunge la, şi de la stadion acasă” a declarat primarul Sorin Oprescu.

Construcţia Stadionului Naţional „Lia Manoliu” a început în 2007. La jumătatea anului 2008, vechea arena a fost demolată şi au început lucrările de infrastructură. Noul stadion a costat peste 230 milioane de euro.

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat  că având în vedere raportul calitate-preţ-capacitate, Naţional Arena, care va găzdui în 2012 finala Ligii Europa, este cel mai ieftin stadion european.

Stadionul Lia Manoliu va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori din care 20.000 vor fi la tribuna întâi, etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulaţiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmând a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul Lia Manoliu se va face simultan prin 94 căi de acces.