Potrivit unui comunicat al CNVM, remis joi AGERPRES, Comisia a luat act de informaţiile apărute în presă privind posibila ‘dispariţie a lui Cristian Sima cu banii clienţilor WBS Holding’, precum şi de motivele demiterii lui Cristian Sima din funcţiile de preşedinte şi director general deţinute la SIBEX – Sibiu Stock Exchange.

În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţilor societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, care se consideră prejudiciaţi, să depună reclamaţii la sediul CNVM.

"Menţionăm, totodată, faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea CNVM, nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România. CNVM va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi SSIF WBS România, în scopul protecţiei investitorilor care desfăşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul SSIF-ului aflat sub autoritatea sa", se precizează în comunicat.

CNVM subliniază că încă de la începutul acestei luni a demarat un control de fond la sediu1 SIBEX, care verifică întreaga activitate a acestei societăţi aflate sub supravegherea sa.
sursa: Agerpres