ARGUS-IS este sistemul de supraveghere cu cea mai mare rezoluţie din lume, având 1,8 gigapixeli. Acest sistem de supraveghere va montat pe dronele americanilor şi va detecta orice obiect mai mare de 15 cm pe o rază de zece kilometri pătrați de la o distanţă de 6.000 de metri.

Sistemul este format din 368 de senzori imagine. Un telefon mobil are un singur astfel de senzor. Senzorii creează o imagine de 1,8 miliarde de pixeli, care este vizualizată dintr-un birou aflat în cealaltă parte a lumii. Orice obiect în mişcare este detectat automat şi marcat de către sistem pentru a atrage atenţia observatorului, acesta având posibilitatea de a face zoom pe orice zonă de interes.

Imaginile transmise de cameră sunt stocate pe un hard drive de un milion de terabytes. ARGUS-IS poate fi montat pe o varietate de aparate de zbor, de la avioane, la elicoptere şi drone.  Sistemul este deja montat pe drona A-160T Hummingbird, care are o autonomie de zbor de 20 de ore.

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/QGxNyaXfJsA?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: heraldsun.com.au