Femeia a fost concediată, iar biroul ei a fost sigilat. Potrivit primelor rezultate ale unei anchete, estimarea unor pierderi de 340 milioane de euro pare complet realistă, a adăugat David Brenner.

Directorul Departamentului de Finanţe al landului Salzburg, Eduard Paulus, a precizat că funcţionara avea împuternicirea de a realiza investiţii riscante, dar că a depăşit volumul autorizat. În plus, funcţionara a falsificat mai multe semnături şi protocoale care i-au permis să acţioneze în secret mai mulţi ani.

‘Ideea este ca banii contribuabililor investiţi prudent ar trebui să genereze câştiguri în următorii ani’, a spus Brenner. Acesta a adăugat că funcţionara nu s-a îmbogăţit personal de pe urma tranzacţiilor.

Începând din anul 2003 funcţionara putea încheia independent tranzacţii cu instrumente derivate în numele landului. În anii 2006 şi 2007, operaţiunile sale s-au soldat cu pierderi însă funcţionara a reuşit să le ascundă prin manipularea situaţiilor contabile.

‘Încrederea în securitatea şi fiabilitatea investiţiilor financiare ale landului Salzburg au fost grav afectate’, a declarat vicepreşedintele regiunii Wilfried Haslauer, care a cerut un control mai riguros asupra investiţiilor financiare ale landului.