În cadrul programului său cultural, Melania Trump, însoţită de Akie Abe, soţia prim-ministrului nipon Shinzo Abe, a vizitat magazinul de perle Mikimoto. 

Cele două femei au preferat să se salute printr-o îmbrăţişare obraz în oraz, decât cu o strângere de mână sau tradiţionala plecăciune din cultura japoneză. 

Au urcat apoi la un ''etaj secret'' al clădirii, rezervat oaspeţilor importanţi, pentru a discuta la un ceai sau la o cafea. Conţinutul discuţiei dintre cele doamne nu a fost dezvăluit presei. 

Cu această ocazie, Mikimoto a organizat o întâlnire cu ''ama'', căutătoarele de perle care plonjează în adâncurile apelor, echipate doar cu ochelari de înot şi un coş din lemn. 

Japonia este recunoscută pentru calitatea perlelor sale. 

„Am avut o întâlnire minunată cu doamna Abe astăzi! Mi-a plăcut foarte mult conversaţia pe care am purtat-o la ceai şi prezentarea despre istoria perlelor”, a postat Melania Trump pe Twitter, conform Agerpres. 

„M-a întrebat care este adâncimea la care ne scufundăm şi cât timp îmi pot ţine respiraţia”, a povestit pentru jurnalişti Miaki Okumura, o scufundătoare de 57 de ani. „I-am spus că adâncimea este de 5-6 metri şi că pot să-mi ţin respiraţia timp de 40-50 de secunde”, a spus aceasta, adăugând că prima doamnă a SUA a părut impresionată. 

„Pare că este o persoană foarte drăguţă şi, de asemenea, foarte frumoasă. Mâinile ei erau frumoase şi călduroase când ne-am salutat”. 

O altă scufundătoare, Saki Satonaka, de 22 de ani, a povestit că Melania Trump a felicitat-o pentru că a ales să fie „ama”, meserie pe care o practică de o lună. „Voi păstra amintirea minunată a evenimentului de astăzi toată viaţa”, a spus tânăra. 

Melania Trump şi Akie Abe au făcut o fotografie cu cele două scufundătoare, dar nu au dat declaraţii de presă. Au privit şi un film despre perlele de cultură. 

În trecut, scufundătoarele ama aveau un rol important în culegerea perlelor din mare. 

Firma Mikimoto a fost creată în 1899, după ce Kokichi Mikimoto, considerat regele perlelor, a reuşit în 1893, să cultive perle, pentru prima dată în lume, în prefectura Mie.