Diana Șoșoacă a venit cu informații importante despre ceea ce ar fi urmat să se întâmple dacă minerii din Valea Jiului ar fi venit la București pentru a protesta.

Senatoarea a precizat în emisiunea lui Victor Ciutacu, difuzată la România TV, că minerii aveau să pice într-o capcană dacă veneau în Capitală. Mai mult decât atât, senatoarea a precizat că premierul Florin Cîțu are instigatori care ar fi deranjat posibilul protest pașnic al minerilor.

”Nu mi se pare departe de adevar, au vrut sa musamalizeze tot si eu am vorbit cu anumiti mineri care voiau sa mearga la Bucuresti. I-ar fi atras intr-o mare capcana. Au plecat 20 de mineri pe jos, prin Defileul Jiului, si au fost opriti dupa 20 de kilometri de masini ale jandarmeriei.

Daca s-ar fi strans si ar fi venit cu autocarele eu le-am spus sa notifice autoritatile si sa fie pasnici. Daca ajungeau la Bucuresti, ar fi aparut instigatori si s-ar fi creat impresia unei noi mineriade. Prim-ministru Citu sa aiba tupeu sa spuna ca in mandatul lui nu va avea mineriade? Dar de ce se duce cu gandul incolo, pentru ca stia ca are instigatori?”, a spus Diana Șoșoacă.

”De ce nu mergem să renegociem Green Deal?”

Ulterior, senatoarea a mai precizat că, imediat după ce a avut o discuție cu ministrul Virgil Popescu și cu inventatorul Iulian Hornet, Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, a declarat imediat că România ar trebui să închidă minele.

”Nu vi se pare putin ciudat ca dupa ce am fost eu si domnul Terhes acolo si dupa aia am fost si am vorbit cu domnul ministru Virgil Popescu si am fost cu solutia, cu domnul inventator Iulian Hornet, care de ani de zile le spune ca are solutia ca termocentralele sa mearga pe carbune si sa castige minerii 2-3000 de euro pe luna, imediat a iesit domnul Timmermans sa spuna sa inchidem minele?

De ce nu mergem sa renegociem nenorocitul ala de Green Deal? Stiti cat ar costa conform acestei inventii caldura si apa calda la un apartament de 4 camere, 5-6 persoane? 60 de euro pe timp de iarna, la -20 de grade.

Acest Green Deal a fost un troc. Pai noi am inceput sa importam carbune din Noua Zeelanda si din America, in timp ce minerii nostri mor de foame?”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Aceasta a precizat că l-a întrebat pe ministrul Virgil Popescu unde se duc miliardele de euro trimise anual spre Valea Jiului iar acesta i-a răspuns că a trimis Corpul de Control pentru a verifica acest aspect.

Diana Șoșoacă se arată bucuroasă de ceea ce li se întâmplă polițiștilor

Senatoarea a spus că este bucuroasă pentru că a venit momentul în care polițiștii simt și ei, pe pielea lor, abuzurile la care protestatarii au fost supuși.

„De cand asteptam momentul asta si ma bucur din suflet ca politistii traiesc ce am trait noi de un an si ceva incoace. Vad ca au copiat toata motivarea nostra juridica, cand le spuneam ca e neconstitutional ce fac si ca avem dreptul la protest si le spuneam ca se intoarce roata si o sa fie si ei bruscati si abuzati de jandarmi.

Si va veni momentul cand jandarmii vor si abuzati de politisti si cand vor iesi impreuna si vor chema probabil armata. Cand le spuneam ca domnul Iohannis nu mai conduce un stat de drept si politia facea abuz si ne taia cele mai mari amenzi, cum se simteau? E evident ca nu e normal si nu trebuia sa se intample, dar atata timp cat s-au incalcat drepturi constitutionale ale populatiei, ale avocatilor, era normal sa se intample la un moment dat si politistilor.”, spune senatoarea Diana Șoșoacă.