De această dată, oamenii legii au fost mai atenți, iar Sorina Pintea nu a mai purtat cătușe, aşa cum s-a întâmplat la începutul săptămânii când a fost dusă la clinica MAI, informează antena3.

Doi judecători urmează să discute, în şedinţă nepublică, contestaţia depusă de Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă.
De asemenea, Sorina Pintea este reprezentată în instanţă de doi avocaţi, printre care şi Viorel Mocanu, fost agent guvernamental al Romaniei la CEDO, care a pledat în favoarea fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Luare de mită în formă continuată

Fostul Ministru al Sănătății se află în arest preventiv pentru 30 de zile de sâmbătă, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, fiind acuzată de luare de mită.

Sorina Pintea a fost reţinută de DNA sâmbătă dimineaţă, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

De când a fost arestată, Pintea a avut nevoie de mai multe ori de îngrijiri medicale din cauza bolii autoimuine de care suferă.