"Ideea este de a o păstra cât putem intactă. Punem banii necesari acestei consolidări. Este vorba de sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie. Rămâne ca la prima rectificare de buget, însoţită de o hotărâre de consiliu, să se ia act că Piaţa Matache rămâne exact în mijlocul bulevardului. Să alocăm bani pentru a o face, urmând ca apoi să găsim o soluţie într-un parteneriat public-privat", a explicat edilul-şef.

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi a figurat un proiect de hotărâre privind consolidarea de urgenţă a Halei Matache.

Cât priveşte regimul juridic al Halei Matache, Sorin Oprescu a spus: "Hala a fost expropriată, plătită, este proprietatea noastră, inclusiv pământul de sub ea".

Referitor la stadiul lucrărilor la Magistrala nord-sud din zona Piaţa Matache, primarul general a spus că ne aflăm în stadiul de finalizare a acestora, de la Piaţa Victoriei până la Griviţa şi în apropierea pieţelor Virgiliu şi Vulcănescu. "S-a deschis bulevardul către gară, în sensul că am făcut pătrunderea necesară, iar acum o amenajăm", a spus primarul general.

Potrivit arh. Şerban Sturdza, preşedintele Fundaţiei ProPatrimoniu, acest proiect are avizele necesare de la Ministerul Culturii şi de la cel al Dezvoltării.

De menţionat că şedinţa CGMB convocată joi de către primarul general Sorin Oprescu nu a mai avut loc din cauza faptului că nu s-a reuşit alegerea preşedintelui de şedinţă.
SURSA: Agerpres