"Rămânem în continuare pe subvenţia de stat, pentru că nu are cum să suporte Primăria, dar în anii ce vin, prin restructurare, această subvenţie a statului aproape că va dispărea. El va deveni independent din punct de vedere al fondurilor de dezvoltare şi de menţinere", a precizat Oprescu, prezent la festivitatea de înmânare a diplomelor pompierilor cu merite deosebite.

Cât priveşte preluarea Metrorex de către Primăria Municipiului Bucureşti, edilul-şef a spus că urmează să se analizeze care este calea legală, juridică şi cum poate fi preluat Metrorexul fie că va fi vorba de operaţionalizarea metroului, fie că va fi vorba de investiţii.

"Rămâne de văzut în aşa fel încât să grăbim acest proces, împreună cu reconsiderarea autorităţii metropolitane Bucureşti, care nu va face altceva decât ceea ce trebuie să facă o autoritate: să reglementeze, dar să fie în acelaşi timp şi o autoritate patrimonială. În niciun caz nu avem de gând să oprim vreo lucrare, în special tronsonul care a început, care merge şi nu căutăm altceva decât să-l grăbim. Este vorba de tronsonul Drumul Taberei. Mai ales că putem să coroborăm activitatea, în sensul că bd. Geniului va fi subtraversat de un tunel care iese în trafic greu, tocmai pentru a uşura circulaţia rutieră şi pe cea a oamenilor din cartier", a afirmat primarul general.
Sursa: Agerpres